Crónica xornada 16: Irmandinhos, Estrela, Fillos e Auriense clasifícanse para a fase sénior masculina

A xornada 16 da Liga Galega de Fútbol Gaélico déixanos os definitivos 4 equipos que se clasifican para a fase sénior que dá acceso á loita polo título. Son Irmandinhos, que a pesar de non xogar esta semana mantén a primeira praza, Estrela, que continúa poucos puntos por detrás tras vencer a ártabros, Fillos (terceiro) que superou a Mecos e Auriense que lle gañou na casa ao Estrela Gaels e que definitivamente será cuarto. Keltoi, Herdeiros e Mecos tamén teñen asegurada a fase Plate, mentres os demais equipos dilucidarán a súa posición definitiva na última xornada.

Na liga masculina Herdeiras continúa imbatida e lidera a clasificación ao vencer a Fillas. Por outra banda, Auriense foi quen de superar a domicilio a Keltoi.

RESULTADOS

Feminino

• Keltoi 1-07 (10) vs Auriense 0-16 (16)
  • Herdeiras de Dhais 3-22 (31) vs Fillas de Breogán 6-08 (26)
  • Irmandinhas 0-08 (8) vs Herdeiras de Dhais 1-17 (20) [Adiantado]

Masculino

• Auriense 10-12 (42) vs Estrela Gaels 2-08 (14)
  • Fillos de Breogán 9-18 (45) vs Mecos 2-05 (11)
  • Estrela Vermelha 4-21 (33) vs Ártabros 3-09 (18)

Keltoi 1-07 (10) vs Auriense 0-16 (16) [Fem.]

O partido entre Keltoi e Auriense foi, na primeira metade, moi igualado: o marcador amosaba xogadas de ida e volta que remataban en moitos casos en fallos de puntería, e noutros en tantos e incluso algún gol. Pero ó descanso non estaba todo escrito, e a leve superioridade do Keltoi nas cifras era engañosa.

Na segunda parte as ourensás tomáronlle a medida ás viguesas e aproveitaron algún erro de colocación e algo de desconexión ofensiva das locais para poñerse por riba. Os paus axudaron a darlle azos a un Auriense moi potente no aspecto físico, e Keltoi, pese ó esforzo, non soubo reaccionar a tempo.

Fillos de Breogán 9-18 (45) vs Mecos 2-05 (11) [Masc.]

Ás 2:30 da tarde nos campos da Torre de Hércules, da comezo o partido que enfrontaba aos equipos de Fillos de Breogán e Mecos de O Grove.

Malia os esforzos de Mecos, os locáis deixaron evidencias da súa superioridade rematando a primeira parte cun marcador que facía supoñer a victoria do equipo de Fillos de Breogán.

A segunda metade iniciouse cun gol dos locais nos primeiros segundos e continuou cunha dinámica similar á da primera parte. O resultado final foi
9-18 para Fillos de Breogan e 2-05 para Mecos do Grove.

Dorna 4-14 (26) vs Turonia 1-09 (12)[Masc.]

O partido desputado na Illa de Arousa entre Dorna e Turonia rematou coa segunda victoria para o equipo Arousán, que consiguen escalar así posicións na parte baixa da taboa. Deceas de persoas desprazaronse a tarde de sábado para presenciar este partido de futbol gaélico. Un bo clima e bo ambiente entre os dous equipos, sumado ao bo xogo, deron un partido bonito de ver para os asistentes a este encontro.

O encontro comezou con dominio local, que abriu o marcador con un tanto. O equipo de Gondomar non estivo acertado no tiro a paus, pero defendeuse das acometidas dorneiras que acompañadas de unha boa labor e presión defensiva, fixeron que o colexiado pitara descanso con vantaxe local.

Na segunda parte, a convocatoria completa do Dorna e a mais mermada do equipo visitante, axudaron a decantar o partido de cara os locáis, que continuaron presionando e tirando a tanto, chegando algunhas accións a anotar entre os tres paus. Turonia non se rendiu e acabou por batir a portería do Dorna e chegar o final con un resultado de 4-14 (26)//1-09(12)

Partido limpo, sen incidencias nin tarxetas, seguido do tradicional terceiro tempo no Buona Vita, pensando ambos equipos xa en encarar cadanseu último partido da primeira volta.

Herdeiras de Dhais 3-22 (31) vs Fillas de Breogán 6-08 (26) [Fem.]

Nova vitoria das Herdeiras de Dhais que seguen imparables nesta tempada, manténdose no máis alto da clasificación e coa mente posta e co obxectivo de acadar o primeiro título para o clube.

Nunha noite inusualmente cálida para esta época do ano, recibiron no Cortizo ás Fillas de Breogán. As coruñesas comezaron dominando o partido con ataques rápidos e verticais que facían moito dano ás locáis. As Fillas chegaron a colocarse 6 puntos arriba nos primeiros instantes do encontro, pero lonxe de virse abaixo as Herdeiras conseguiron repoñerse a base de esforzo e orde no xogo anotando varios puntos a paos e algún gol que permitiu a remontada.

A primeira metade rematou moi igualada, con alternativas e un xogo moi vistoso e entretido, que continuou durante os segundos 25 minutos. Non obstante, o empuxe das de Lalín chegou a situar o marcador local máis de 10 tantos arriba, unha diferenza que, ainda así, non serviu para sentenciar o partido, pois os minutos finais foron de infarto ao marcar as Fillas dous goles seguidos e un punto que as situou a só 3 de diferenza. Sen embargo, a resposta das Herdeiras foi inmedianta e cun gol e varios tantos conseguiron levar a vitoria por 5 tantos de diferenza.

Auriense 10-12 (42) vs Estrela Gaels 2-08 (14) [Masc.]

Nesta calurosa tarde de domingo, o Auriense Campus da Auga FG mediase ao filial de Estrela Vermelha, aos Estrela Gaels, no derradeiro partido da primeira volta. Durante todo o partido o Auriense demostrou o seu acerto de cara a porta que o caracterizou durante toda a tempada, rematando o partido cunha vitoria local por 10-12 (42) 02-08 (14). Esta vitoria certifica o cuarto posto na liga que da o pase a loita polo título.

Estrela Vermelha 4-21 (33) vs Ártabros 3-09 (18) [Masc.]

No partido que pechaba a xornada de gaélico galego enfrontábanse o Estrela Vermelha de Compostela e os Ártabros.

Os compostelanos, con algunhas baixas en defensa, marcaron o ritmo dende o comezo do partido. Ao descanso xa tiñan tres goles e 12 tantos fronte un único gol e tres tantos do combinado visitante. Na segunda parte, as forzas equilibráronse, mais a reacción dos coruñeses foi demasiado tardía, polo que os vermellos nunca sentiron que houbese posibilidade real de rematar perdendo o partido. Dous dos xogadores do Estrela pertencen ao filial estreleiro, o Estrela Gaels, e demostraron a súa valía anotando entre os dous un gol e 5 puntos. Ao remate do encontro o resultado final amosaba un Estrela Vermelha 4-21 (33) – 3-9 (18) Ártabros.